Illustrationsbilde av mennesker og laboratorieutstyr: kliniske studier. Laget av LMI

Avlyst! Fremtidens kreftbehandling: Kliniske studier og kreft. Et veikart for bedre kreftbehandling


Event Details


Vi må dessverre avlyse dette frokostseminaret på grunn av forholdsregler mot smitte av koronavirus. Vanligvis får vi både helsepersonell og pasienter i publikum, og vi vil ikke utsette noen for unødvendig smitterisiko. Møtet blir utsatt til en dato nærmere sommeren. Nettsiden til Oslo Cancer Cluster oppdateres med informasjon om når dette blir. Vi beklager på det sterkeste, og takker for forståelsen.

MØTET ER UTSATT – ny dato nærmere sommeren kommer på denne siden.

Hvordan legger vi til rette for flere kliniske studier – slik at pasienter, leger og bedrifter i norsk helsenæring alle blir vinnere? Under dette frokostmøtet på Litteraturhuset i Oslo vil vi åpne for en god samtale på bakgrunn av dette store spørsmålet.

I dag er andelen pasienter som blir vurdert for deltakelse i kliniske studier svært lav og det er urimelig vanskelig å arrangere kreftstudier på tvers av nordiske landegrenser. Slik må det ikke være, men hva kan vi gjøre for å endre på det?

Arrangørene av dette møtet ønsker at alle kreftpasienter skal bli utredet for vurdering til klinisk studie, slik at kliniske studier blir en mer integrert del av behandlingstilbudet. Samtidig må lovverk som regulerer kliniske studier mellom landegrenser bli bedre tilpasset situasjonen til både pasienter som skal være med i studiene og til bedriftene i helsenæringen som arrangerer disse studiene. Både lovverk og behandlingstilbud til pasienter må være en del av en større plan for kliniske studier i Norge.

Frokostmøtet er gratis og åpent for alle. Vi ber om at du melder deg på nederst på denne siden for å sikre nok frokost og sitteplasser. 

Program

I år jobber Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) med en handlingsplan for kliniske studier. Maiken Engelstad, avdelingsdirektør i Spesialisthelsetjenesteavdelingen i HOD, vil gi innblikk i dette arbeidet.

Dagens regler for deltakelse i og rekruttering til kliniske studier gjør det både vanskelig å ha kliniske studier som en integrert del av pasientbehandlingen og å arrangere kliniske studier på tvers av landegrensene i Norden. Hvordan kan vi forstå disse reglene som styrer kliniske studier og kan de endres? Wenche Reed, leder av forskningsavdelingen i Stab forskning, innovasjon og utdanning ved Oslo universitetssykehus, vil presentere dette temaet.

Vi avslutter morgenen med en panelsamtale mellom stortingspolitikere Marianne Synnes Emblemsvåg (Høyre) og Tuva Moflag (Arbeiderpartiet), Baldur Sveinbjørnsson, forskningsdirektør i Lytix Biopharma, Tone Skår, prosjektleder i VIS og initiativtaker til #SpørOmKliniskeStudier, Sigrid Bratlie, spesialrådgiver i Kreftforeningen og Daniel Heinrich, overlege ved AHUS og leder i Norsk onkologisk forening. Moderator er Wenche Gerhardsen, kommunikasjonssjef i Oslo Cancer Cluster.
En forsker undersøker et celler fra en kreftsvulst. Illustrasjonsfoto: AstraZeneca

En forsker undersøker et celler fra en kreftsvulst. Illustrasjonsfoto: AstraZeneca

Andre relevante spørsmål vi vil forsøke å besvare denne morgenen er: 
Hvorfor må pasienter være så syke før de får et tilbud?
Hvordan bør klinikere bli involvert?
Hvordan skal planen for kliniske studier rulles ut i praksis?
Hvordan kan det offentlige sikre at pasienter og bedrifter som er involvert i kliniske studier blir hørt?

Arrangører: Kreftforeningen, Legemiddelindustrien, Oslo Cancer Cluster

Samarbeidspartnere: Janssen Norge, MSD og AstraZeneca Norge

Frokost serveres fra klokken 8.15, møtet starter klokken 8.30 i Wergeland sal i 1. etasje. Vel møtt!

Register here

Bookings are no longer available for this event.

Print This Post