Møt oss på Arendalsuka 2024

Velkommen til våre møter under Arendalsuka 2024!

Vi ser fram til å delta på denne viktige festivalen som samler politikere, næringsliv og organisasjoner for å diskutere samfunnsaktuelle temaer. Vi skal sette kreftforskning og -innovasjon på agendaen gjennom en rekke arrangementer og samtaler med nøkkelaktører fra privat og offentlig sektor.

Flere arrangementer strømmes, så følg gjerne med på vår YouTube-kanal hvis du ikke er fysisk tilstede i Arendal.

Noen av spørsmålene vi tar opp er:

  • Hvilke samarbeid skal til for å forebygge kreft?
  • Kan vi prioritere helse som om det var like viktig som forsvaret?
  • Hvordan skal vi realisere veikartet for helsenæringen?
  • Hvordan kan prioriteringsmeldingen adressere utfordringene i persontilpasset medisin?
  • Hvilke unike muligheter kan tiltrekke de store aktørene i kreft og helse til Norge?
  • Hvordan får vi til eksportvekst i norsk helseindustri?

Sammen kan vi utgjøre en forskjell.

Vi gleder oss til å se deg der!


Tenk deg en fremtid uten kreft

Mandag, 12. august 2024, 14.30-15.30, Samfunnsteltet

Solkrem og samfunnsplanlegging – hvordan skal vi samarbeide for å forebygge kreft? Risiko for å få kreft henger sammen med miljøet vi lever i, og måten vi lever på. Mye kan gjøres for å minske risikoen, men hva er vi villig til å gjøre, og hvem skal gjøre hva?

Kan vi i felleskap skape fremtidsbilder som utforsker, utfordrer og utvider mulighetsbildet vi ser i dag?

Målet med arrangementet er å invitere og engasjere innbyggere, offentlig sektor, næringsliv og myndigheter til demokratisk fremtidstenkning i skjæringspunktet mellom kreft, helsesystem, ytre miljøpåvirkning og matproduksjon, for å øke bevisstheten om hvordan vi kan forebygge kreft på individ og samfunnsnivå.


Fremtidens kreftbehandling

Tirsdag, 13. august, 08.15-09.15, Clarion Hotel Tyholmen

Har vi forstått at krisen faktisk kommer? En samtale om hvordan vi kan prioritere helse som om det var like viktig som Forsvaret.

Møt eksperter og politikere i samtale med Thomas Axelsen om investeringene vi trenger i helsetjenesten – før krisen slår oss ut.

Fremtidens kreftbehandling er en møteserie som siden 2015 har stilt spørsmål om hvordan norske kreftpasienter kan sikres den beste behandlingen, både i dag og i fremtiden. Under seminarene møter publikum fagpersoner, politikere, helsemyndigheter, bedrifter og organisasjoner fra kreftmiljøet i Norge.


Helsenæringen fra A til Å – slik lykkes vi med å realisere veikartet

Onsdag, 14. august, kl. 10.00-11.00, Plenumsalen, Thon Hotel Arendal

Innovasjonsøkosystemet kommer med innspill til regjeringens veikart for helsenæringen. Vi er klare til å bidra med konkrete tiltak!

Som oppspill til Arendalsuka har en rekke aktører i verdikjeden for helsenæringen jobbet sammen om å synliggjøre hvordan vi hver for oss og sammen kan bidra til å realisere veikartet for helsenæringen. Vi har også identifisert områder der det er behov for videre innsats og bedre rammebetingelser.


Hvordan kan prioriteringsmeldingen adressere utfordringene i persontilpasset medisin på en god måte?

Onsdag, 14. august, 10.30-11.30, Clarion Hotel Tyholmen

I 2025 er det forventet at regjeringen legger fram en ny prioriteringsmelding. Hvordan kan denne på best mulig måte ta opp i seg problemstillingene som er vesentlige for persontilpasset medisin?

Konsortiet CONNECT er en unik sammeslutning av aktører på nettopp området persontilpasset medisin (også kjent som presisjonsmedisin). De vil presentere noen svar på spørsmålet i overskriften, slik at vi får et prioriteringssystem som også fungerer for den persontilpassede medisinen.

Publikum får også presentert nye resultater fra en pilotstudie om kliniske ekspertvurderinger, som er gjort i samarbeid med Oslo Economics.


Hvordan tiltrekke oss de store internasjonale aktørene innen kreft og helse?

Torsdag, 15. august, 10.15-11-15, Arendal kino Sal 2

Oslo Science Hub vil bety en kraftig utvidelse av kreftforskningen – og utviklingen av kreftbehandling som allerede skjer ved Campus Radiumhospitalet. Men skal vi lykkes med konseptet, så må vi klare å tiltrekke oss de virkelig store legemiddelaktørene. Hvordan skal vi klare det? Hva kan vi tilby dem som er unikt nok til å legge deler av sin virksomhet her og ikke til et annet land?


En helseindustri som skaper eksport og bedre helsetjenester – hvordan får vi det til?

Torsdag, 15. august, 12.00-13.00, Rygerelektra

Helseindustrien løser to nasjonale utfordringer samtidig: Bedre og mer effektive helsetjenester, og eksportvekst Norge trenger for på sikt erstatte inntekter fra olje og gass.

Nye løsninger innen helseteknologi og livsvitenskap gir muligheter for å hjelpe flere, bedre og kan frigjøre tid for verdifulle ansatte i helse-Norge. Ambisjonen bør være at Norge skal bli ledende på å ta i bruk nye løsninger. Det vil også styrke våre bedrifters eksportsatsing, og gi grunnlag for mange tusen flere arbeidsplasser i helseindustrien. For å få dette til må vi styrke offentlig privat samarbeid. Å bli best i klassen som test-nasjon er et viktig virkemiddel. Sykehus og kommuner må samarbeide bedre og tettere med bedrifter og kunnskapsmiljøer, og det må være møteplasser som knytter dem sammen.

De fire nasjonale klyngene innenfor helseteknologi har over 500 unike medlemmer blant kommuner, sykehus, brukerorganisasjoner, bedrifter, investorer og kunnskapsmiljøer. Vi går nå sammen om en felles satsing for helse-Norge, og for å styrke eksporten fra helseindustrien. Under Arendalsuka inviterer vi til diskusjon om hva helse-Norge trenger, hvordan helseindustrien kan styrkes, hva vi som klynger kan bidra med og hvordan regjeringen og Stortinget kan styrke satsinger som gjør at nye løsninger utvikles og tas i bruk raskere.


Flere fra Oslo Cancer Cluster er til stede under Arendalsuka. Huk gjerne tak i oss så slår vi av en prat om store og små temaer i løpet av uken. Vi håper vi sees der! Fra venstre til høyre: Wenche Gerhardsen, head of communications, Eimir Hurley, project manager (Inspire-BIO), Sofia Linden, communications adviser, Andreas Høiaas, project manager (CONNECT), Ketil Widerberg, general manager, Bente Prestegård, project manager. Photo: Dave Tippett/Oslo Cancer Cluster

 

Mer informasjon på Arendalsuka.no

Print This Post